dilluns, 31 de desembre del 2018

Expressar obligació en francés

Com ja n'hem parlat nombroses vegades, la recepta és un text instructiu, per la qual cosa s'utilitza l'obligació per tal de donar eixes ordres. Farem ara un repàs de les diferents estructures que ens ofereix el francés per a expressar-la. En aquesta unitat ens centrarem principalment en l'expressió de l'obligació amb l'estructura impersonal Il faut, com ja haureu vist també en el PechaKucha que us he penjat en la pàgina de vídeos. Tanmateix, en unitats anteriors ja havíem vist altres estructures com el verb devoir + infinitiu i per descomptat, l'imperatiu. Farem ara un repàs de les tres estructures, per tal que pugueu emprar-ne les tres correctament a l'hora de redactar la vostra recepta.

   Il faut 

Es tracta d'una forma impersonal que es pot construir amb infinitiu o amb la conjunció que + subjuntiu (oració subordinada completiva)

Exemples:

Il faut cuire les œufs   

Il faut que vous cuisiez les œufs


   Verb devoir

Amb el verb devoir conjugat + infinitiu formarem una perífrasi verbal que té un valor d'obligació (també pot expressar probabilitat). Com vegeu, el verb devoir funciona com el verb deure en valencià.

Exemples:

Vous devez éplucher les pommes de terre

Tu dois battre doucement les œufs 


   Mode imperatiu

Segons el grup a què pertanyen, els verbs prenen diferents desinències per a formar l'imperatiu. Ací teniu un petit quadre resum sobre la formació del imperatiu en francés.
MODE IMPÉRATIF

1er groupe
2ème groupe
3ème groupe
Infinitif
Parler
      Finir
Mettre
Impératif 2ème personne
parle
finis
mets
Impératif 1ère personne pluriel
parlons
finissons
mettons
Impératif 2ème personne pluriel
parlez
finissez
mettez

Evidentment, per a la redacció de la nostra recepta utilitzarem la forma de cortesia, és a dir, l'imperatiu de segona persona de plural.

Exemples:

Poêlez les oignons à feu doux.

Montez les blancs d'œufs en neige ferme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada