diumenge, 9 de desembre del 2018

El lèxic de la cuina



El lèxic és sempre una part important de qualsevol unitat didàctica d'una llengua estrangera, però es pot dir que la temàtica d'aquesta unitat fa encara més important el lèxic. Podem dir que es tracta de terminologia més especifica. La terminologia és el conjunt de termes o paraules que s'utilitzen en una ciència, en una tècnica o en qualsevol especialitat. Son paraules més especialitzades que moltes vegades no coneixen els parlants de la llengua si no són experts en eixa especialitat.

És per això que vull que coneixeu una eina molt útil quan es tracta de terminologia: el Termcat. El Termcat és un centre de terminologia de la llengua catalana que s'ocupa d'"elaborar", perquè entengueu, els nous termes de cada especialitat.  Es tracta de garantir que hi haja una paraula en català per a qualsevol concepte o objecte de tots els sectors de coneixement. A més a més, qualsevol paraula que hi busqueu la trobareu traduïda a diverses llengües, entre elles, el francés, cosa que el fa encara més útil per a nosaltres.

Ací us deixe l'enllaç al seu Argot culinari i gastronòmic. A més a més, i com és veritat que de vegades hi ha variacions entre el lèxic valencià i català, també us deixe aquest fantàstic Vocabulari visual de l'alimentació de l'AVL, "Amb molt de gust", que també està traduït al francés i al castellà. Amb aquestes dues eines és impossible que hi haja una paraula que no trobeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada