diumenge, 30 de desembre del 2018

Els plats més emblemàtics de la cuina francesa

Escargot à la Bourguignonne @The Boundary
Tothom coneix els crêpes, el foie gras i fins i tot ha escoltat dir que els francesos, com nosaltres, també mengen caragols (en el seu cas amb mantega i julivert), però la cuina francesa ofereix molt més que això.



Quiche Lorraine



Altres plats que coneixerem ràpidament si viatgem a França són la Quiche Lorraine i el Croque-Monsieur, que trobareu pràcticament en totes les boulangeries o brasseries.


Hi ha una altra especialitat que no és coneguda fora de França i que tanmateix després agrada a tothom: les Galettes Bretonnes, au sarrasin o au blé noir (qualsevol dels noms és adequat). Es tracta d'una especialitat de la Bretanya francesa, són crêpes (una mica més grans) fets amb aigua en comptes de llet i amb farina de fatjol (blat negre) i van farcits d'ingredients salats; la més classica és la completa amb pernil dolç, formatge i un ou.


Galette au sarrasin



Altres plats molt senzills de fer a casa i que sempre agraden a tothom són el Gratin Dauphinois (ideal per a acompanyar un filet o un entrecot) i el Hachis parmentier (una espècie de lasanya de puré de creïlles i carn picada).



Gratin Dauphinois



Entre els plats més tradicionals tenen la Blanquette de veau, el Boeuf bourguignon, la Bouillabaisse, el Coq-au-vin, el Pot au feu i el Cassoulet (típic de la regió dels nostres corresponsals: l'Occitanie). Tots són plats de cullera i carn, tret de la Bouillabaisse, que és una sopa de peix típica de la Provença francesa.



Cassoulet




Per últim, cal fer menció d'alguns plats molt coneguts que els francesos adoren perquè a més són molt conviviaux (podríem traduir aquesta paraula per amé, fraternal o amistós) i ja hem dit que els encanta menjar amb els amics o la família. Serien la Fondue Bourguignonne (de carn i diverses salses), la Fondue Savoyarde (de formatges i pa) i la Raclette, que és menys coneguda fora de França, però molt divertida també per a compartir-la amb els amics.


Raclette




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada