dissabte, 1 de desembre del 2018

El Rosselló: una regió plena d'història

Per a començar, i abans d'endinsar-nos per complet en matèria, caldria conéixer una mica la regió dels nostres corresponents. Ells viuen al Rosselló, a la ciutat de Perpinyà més concretament, que es troba a l'altre costat dels Pirineus i la llengua històrica de la seua regió és el català. De segur que no tothom haurà escoltat parlar-ne i que per a molts sonarà molt estrany parlar en català amb francesos.

El Rosselló (en francés Roussillon) es una regió històrica de França que correspon a l'antic comtat del Rosselló. EN 1659 França i Espanya van posar fi a la Guerra de Trenta Anys mitjançant el Tractat dels Pirineus(1659). Com a conseqüència d'aquest tractat Espanya va cedir a França el comtat del Rosselló. 

Aquesta regió pertany hui en dia al departament francés anomenat Les Pyrénées-Orientales de la regió Occitanie i la ciutat més important n'és Perpinyà.

                                                                      


Resultado de imagen de plan departement pyrenees orientales
by Jfblanc (Wikimedia - Commons)

SEGLE XXI
Resultado de imagen de mapa rossello
by NEKTO (Wikimedia - Commons)

SEGLE XII



Com podeu imaginar, son moltíssims els vestigis d'eixe passat que hi podem trobar. A tall d'exemple el castell de Perpinyà és el "Palau dels Reis de Mallorca". Les festes, les tradicions, la gastronomia encara mostren les arrels d'aquesta regió. Per a conéixer-ne una mica més, ací teniu un vídeo en francés sobre la "Catalunya francesa".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada