dissabte, 29 de desembre del 2018

Els àpats del dia a França

Le petit-déjeuner (ou petit déj)
Per al desdejuni, els francesos prenen normalment café, café amb llet, te o xocolata calenta i pa (comprat a la boulangerie de matí) amb mantega i melmelada (tartines), sovint feta a casa. També, per descomptat, poden menjar iogurt, suc de fruites o llet amb cereals.
Els diumenges de matí, els francesos solen comprar a part de la baguette, croissants, brioches i napolitanes de xocolata (pain au chocolat).

Le déjeuner

A migdia prenen el dinar (déjeuner), que a més a més sol ser a migdia de de veritat, com a molt tard a la una. Com nosaltres mengen més pel dinar que pel desdejuni, normalment un entrant (embotits o ensalada), un plat (sovint de carn), formatge amb pa i les postres. Sobre tot beuen aigua, mineral o de l'aixeta.  Normalment prenen café a la fi del dinar. 

Le dîner

No hi ha gran diferència amb l'àpat del migdia. El sopar és menys abundant i de vegades prenen vi o cervesa en comptes d'aigua. A la fi, en lloc de café és més habitual prendre una infusió.

L'apéritif (ou l'apéro)

L'aperitiu és tot un ritual a França. Si sou invitats a dinar, és impensable passar a taula sense fer abans l'aperitiu. En França és més important el que es beu que el que es menja per a l'aperitiu. Normalment s'ofereix Porto, Martini, cervesa, suc de fruites o el famós Kir, una barreja de vi blanc i crème de cassis (crema de grosella). L'aperitiu se sol acompanyar de cacauets, olives o creïlles. No és estrany tampoc ser invitat només a fer l'aperitiu i no a sopar.
Els francesos adoren aquest ritual i es diu que 9 de cada 10 fan l'aperitiu com a mínim una vegada a la setmana, encara que alguns el practiquen almenys una vegada al dia!

Ací us deixe un vídeo explicatiu sobre l'aperitiu:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada