dilluns, 3 de desembre del 2018

Com s'escriu una recepta?

Per a elaborar la tasca final és important tindre molt clar les característiques cabdals del text que hem d'escriure. En aquest cas, atesa la temàtica de la nostra unitat didàctica és clar que el tipus de text que redactarem és una recepta. La finalitat de la recepta sempre és la mateixa, que qualsevol puga cuinar allò que hi hem explicat, i per això és important conéixer les característiques d'aquest tipus de text.

Una recepta és un text instructiu. Els textos instructius serveixen per a dirigir o aconsellar i, per tant, aconseguir del receptor del missatge alguna resposta. Si hi pensem una mica, de segur trobarem molts exemples... a veure... Clar!! Els llibres d'instruccions, els prospectes de medicaments, els llibres de cuina..., però també les instruccions que dona, per exemple, l'entrenador de futbol.

L'estructura de la recepta ha de ser molt senzilla perquè s'entenga fàcilment. Necessitarem:

  1. Un títol, amb el nom de la recepta ben clar.
  2. Un llistat d'ingredients.
  3. Un llistat d'indicacions molt clares numerades.
A més a més, hi podem incloure altres dades com el temps de cuina o preparació, dificultat de preparació, llistat d'utensilis necessaris, consells de presentació, etc. i per descomptat imatges. Les imatges són sempre de gran ajuda a l'hora de comprendre les instruccions que ens dona el text.

Espere que ja tingueu clar com ha de ser el text que heu de redactar, sinó ací teniu un vídeo en francés molt interessant que fa un repàs de totes les indicacions que vos he donat.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada